Dragan Lukač

Političari se boje istraga i poduzimaju protumjere

Dragan Lukac
21.02.2016.
u 19:50

Lukač je kazao kako pritisaka na policiju uvijek ima, ali da se "moramo se nositi s tim problemima jer živimo u takvom društvu"

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač u intervjuu za N1 govorio je o pritiscima na rad pravosuđa i policijskih agencija na svim razinama BiH. Lukač je kazao kako pritisaka uvijek ima, “ali moramo se nositi s tim problemima jer jednostavno živimo u takvom društvu u kojem pravna država još uvijek ne može disati punim plućima”.

Na pitanje boje li se bh. političari plaše istraga, Lukač je odgovorio kako “vjerojatno iskazuju strah i poduzimaju neke protumjere”. Dodao je da policija čini maksimum, ali da tužiteljstva na svim razinama treba pitati za ishode nedovršenih procesa.

Direktor Federalne uprave policije osvrnuo se na krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika koju je 2008. godine potpisao protiv njega i nekoliko osoba iz Republike Srpske. 

“Nije mi jasno s kojim obrazloženjem je to zaustavljeno. Radi se o jednom ozbiljnom i kompleksnom predmetu. Mi smo došli u tom predmetu do čvrste osnovane sumnje da su počinjena ozbiljna krivična djela i tu se spominje taj iznos, u kvalificiranju te prijave, od 115 milijuna KM. Gospodin Dodik je bio na toj prijavi kao prvoprijavljeni”, kazao je Lukač.

Govoreći o borbi protiv terorizma Lukač je rekao kako u Federacije BiH ima oko 60-ak ekstremnih zajednica koje su pod sigurnosnim nadzorom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?