brčko

Policija privodi kraju akciju 'Haker'

sdff
08.12.2016.
u 15:15

Nakon višemjesečnih planskih aktivnosti, pripadnici Policije Brčko distrikta u četvrtak su pokrenuli završne radnje na okončanju policijske akcije kodnog naziva "Haker".  

Naime, proteklih mjeseci, pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta, policijski službenici poduzimali su različite mjere i radnje na provođenju akcije koje su, između ostalog, podrazumijevale prikupljanje podataka i dokaza, te identificiranje osoba koje čine kazneno djelo iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

"U današnjim završnim aktivnostima, provode se radnje dokazivanja, gdje se, na osnovu naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta  BiH i pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta na 18 lokacija na području Brčko distrikta vrše pretresi stambenih i drugih objekata, osoba koje se dovode u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela", navodi se u priopćenju iz brčanske Policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije