BRANITELJI NEZADOVOLJNI

Policija spriječila prosvjed pred stanom ministra Krajine

krajina
Foto: VL FOTO
01.01.2014.
u 11:43

Kako su rekli organizatori, ovim okupljanjem htjeli su skrenuti pozornost ministra Krajine na događanja u vezi s obustavom isplate naknade korisnicima braniteljsko-invalidske zaštite iz ZHŽ-a

- Policija je u utorak, na staru godinu, spriječila prosvjedno okupljanje Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) ispred stana federalnog ministra financija Ante Krajine u Tomislavgradu. 

Kako su rekli organizatori, ovim okupljanjem htjeli su skrenuti pozornost ministra Krajine na događanja u vezi s obustavom isplate naknade korisnicima braniteljsko-invalidske zaštite iz ZHŽ-a. 

"Mislili smo prosvjedovati ispred stana ministra financija Ante Krajine, ali su nam iz Policijske uprave Tomislavgrad uručili rješenje da se prosvjed, iz nama nepoznatih razloga, zabranjuje", kazao je za Fenu predsjednik Udruge maloljetnih branitelja Domovinskog rata HVO Posušje Ivan Knezović. 

Dio prosvjednika okupio se ispred Hotela Tomislav, dok je dio prosvjednika policija zaustavila na raskrižju Kolo, na prometnici Posušje – Tomislavgrad. 

Knezović je kazao kako su branitelji došli u Tomislavgrad da bi iz prve ruke ukazali ministru "na nezakonitu i protuustavnu reviziju koja se selektivno provodi nad pripadnicima HVO-a, i to na svim prostorima s hrvatskom većinom". 

Branitelji traže da ministar Krajine postupi kao njegov prethodnik Vrankić, koji je u rješavanju iste problematike prije nekoliko godina svim korisnicima na području Federacije BiH uveo obustavu isplata. 

Podršku prosvjednicima danas je pružio i zastupnik u Domu naroda FBiH Josip Perić, koji je kazao da se zalaže za reviziju, ali zakonitu i neselektivnu reviziju u kojoj će svi biti jednaki. 

"Činjenica je da se Ministarstvo branitelja u Federaciji BiH svelo na ministarstvo branitelja Armije BiH i da je HVO na sve načine izbačen i revizija koja se provodi je selektivna i u većoj mjeri protuzakonita", kazao je za Fenu Perić. 

U vezi s obustavom isplate naknada braniteljima iz četiri općine ZHŽ-a, Perić je kazao da je ministar Krajina još ranije obustavio isplate na cijelom prostoru Federacije, ali su se dogovorili nekakvi potezi da se ide u razgovore ali to isto, kako je rekao Perić, nije ispoštovano od navedenih općina. 

"Mora se shvatiti da se razgovarati mora i da revizija treba ići i to, ponavljam, principijelno, zakonito i neselektivno", istaknuo je Perić. 

Ključne riječi

Komentara 3

NP
noćna ptica
18:15 01.01.2014.

Glasujte za Bolkjitak i Lijanoviće. izdajice Hrvatskog narodsa.

Avatar Izdajnik
Izdajnik
17:32 01.01.2014.

A ko slusa hrvate

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije