london

Policajci zaplijenili Lamborghini, pa jurili gradom

policajci
15.08.2016.
u 21:15

Dvojica policajca iz Londona uhvaćeni su u prebrzoj vožnji, nakon što su od vlasnika zaplijenili Lamborgini Hurakan zbog navodno neplaćenog osiguranja, piše Cafe.ba.

Većini smrtnika se isuviše rijetko pruža šansa da sjednu za upravljač nekog supersportskog automobila, da bi propustili takvu priliku kada im se ukaže. Policajci nisu izuzetak, ali barem bi oni trebali znatu da ne smiju juriti gradom brže nego što je dozvoljeno.

Pripadnici londonske policije zaustavili su u lipnju Lamborgini Hurakana, koji pripada jednoj rent-a-car kompaniji. Automobil je bio uredno iznajmljen klijentu, ali je provjerom utvrđeno da vozilo nije osigurano.

Vlasnik kompanije pokušao je u razgovoru telefonom objasniti policajcima da je problem nastao zbog promjene osiguravajuće kuće i da Lamborghini ima važeće osiguranje, ali da to još uvijek nije unijeto u bazu podataka.

Iako je vlasnik poslao saobraćajcima mail koji dokazuje da je platio osiguranje, ubjeđivanje nije urodilo plodom, pa je Hurakan na licu mjesta zaplijenjen. Međutim, policajac koji je automobil vozio na parking sa zaplijenjenim vozilima nije odolio Lamborghiniju, pa je papučicu za gas stisnuo malo jače. Kada je preuzeo zaplijenjeni automobil, vlasnik je na uređaju koji bilježi prekoračenje dozvoljen brzine otkrio da su policajci u nekoliko navrata vozili znatno brže nego što je na tim mjestima dozvoljeno, a jednom čak 101 km/h, iako je ograničenje 48 km/h (30 milja na sat), pa je prijavio prekršaje nadležnim. Na kraju, saobraćajac koji je vozio Hurakan dobio je tri kaznena boda, dok je protiv drugog takođe pokrenuta disciplinska mjera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?