“Posuško lito 2017.

Pokrenuti projekti sa susjednom RH, ali i sa švicarskom vladom

18.08.2017.
u 08:00

U Posušju su ovog ljeta dogovarani i realizirani projekti na razini općine i mjesnih zajednica, a bilo je i kulturnih te zabavnih događaja.Na događaju u raseljenoj MZ Podbila, gdje je održan 5. Etnofest također se razgovaralo o važnim projektima. Podbila je pogranični kraj s Dalmacijom, poznat po vinogradima i bogatim povijesnim nalazištima.

Gosti sa svih strana

To je druženje bila prigoda da se okupe Podbiljani, raseljeni u velikom broju i u dalmatinske gradove Imotski i Split, ali i dalje preko Zagreba diljem Europe i svijeta. Vijeće mjesne zajednice Podbila radi tijekom godine na promociji turističke ponude i brojnih arheoloških nalazišta.

Općinski čelnici potiču i brojne akcije, kao vodovod i kanalizacija, a pomaže i Razvojna agencija ZHŽ-a - HERAG. Surađuje se dosta i s RH, a tamošnji žitelji raduju se i završetku radova na graničnom prijelazu Osoje - Vinjani Gornji. U Posušju je pokrenuto još nekoliko projekata i sa susjedima, ali i sa švicarskom vladom sporazumom “Dijaspora za razvoj” (D4D) u suradnji s UNDP-jem BiH.

Predsjednikova podrška

Posušje ima podršku i predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića koji je u povodu Dana općine poslao poruku Posušacima. - Zajedno ćemo doprinijeti razvoju Posušja, kao i šire zajednice kroz gospodarske, kulturne, vjerske i svake druge projekte, za dobrobit žitelja posuškoga kraja - poručio je Čović. Pohvalio je i program “Posuškog lita” koje je naširoko prepoznata manifestacija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?