sastanak

Pokrenuti procedure izmjene i dopune sporazuma o graničnim prijelazima

08.06.2017.
u 16:22

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zajedno s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem, održao je sastanak s predsjednicima povjerenstava za utvrđivanje granica između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Razgovarano je o stupnju postignutih sporazuma između BiH i naših susjeda. Suglasili su se da je u narednom razdoblju potrebno definirati kriterije i pokrenuti procedure izmjene i dopune sporazuma o graničnim prijelazima, te zaključili da je neophodno otpočeti pregovore o ovoj temi. 

Dogovoreno je da predsjednici povjerenstava načine cjelovite informacije za Vijeće ministara BiH, upotpunjene prijedlozima, dinamikom relizacije i akcijskim planom, kako bi se što prije moglo pristupiti potpisivanju sporazuma o granici između BiH i Hrvatske i BiH i Srbije.

Sastanku je uime ministra financija i trezora BiH Vjekoslava Bevande nazočio šef ureda Saša Marić, a ispred Uprave za neizracvno oporezivanje Dubravko Rodić, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?