Naslovnica Vijesti

Pokreće se procedura za opozivom Ivana Del Vechija

Del Vechio će biti smijenjen zbog odlaska na Dan obilježavanja neustavnog 'Dana Republike Srpske', ali i zbog toga što mu je istekao mandat.
11. siječnja 2019. u 17:45 0 komentara 199 prikaza
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Ivan Del Vechio više neće biti hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini. Iako se trenutno nalazi Zagrebu na konzultacijama, u najskorijem roku će biti pokrenuta procedura za njegovim opozivom, potrđeno nam je iz više izvora. 

Del Vechio će biti smijenjen zbog odlaska na Dan obilježavanja neustavnog 'Dana Republike Srpske', ali i zbog toga što mu je istekao mandat.

Četverogodišnji mandat veleposlaniku je istekao lani, ali se od rotacije odustalo zbog izborne godine u BiH. Također, postoji mogućnost da se 69-godišnji veleposlanik umirovi.

Del Vechio je imenovan veleposlanikom u BiH 2013. Prije toga je od 2003. do 2008. kao veleposlanik predstavljao Hrvatsku u Poljskoj, a od 2003. do 2008. u Izraelu.

Imenovan je predsjednikom Povjerenstva Informacijsko-komunikacijskog sustava MVP-a (IKOS) te pomoćnikom ministra za VII. Upravu 2000. godine. 

Od 1998. bio je na dužnosti vojnog izaslanika RH u Austriji i Švicarskoj te vojnog savjetnika u Stalnoj misiji RH pri OESS-a u Beču. Od 1995. godine boravi u Zagrebu gdje radi u Upravi za Obuku GSOS RH na uvođenju nove doktrine obuke u HV.

Od početka 1991. sudjeluje u Domovinskom ratu u 123. Požeškoj brigadi u činu brigadira, zatim radi kao pomoćnik zapovjednika Središta za odgoj i obuku vojnika u Požegi, a nakon toga obnaša dužnost zapovjednika Zbornog mjesta Požega.

Prvi je predsjednik SDP-a Požeško-slavonske županije te član Glavnog odbora SDP-a od njegova osnutka, piše u Del Vechiovoj biografiji na stranicama MVEP-a. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.