Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška

21.01.2019.
u 17:16

U Bosni i Hercegovini niske temperature, posebno u noćnim satima pogoduju formiranju poledice pa iz BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez. 

Ugaženog snijega na putevima mjestimično ima u višim predjelima.

Izdvajaju se putni pravci: Foča - Gacko, Han Pijesak - Vlasenica, Novi Travnik - Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje - Prozor, Livno - Kupres, Livno - Bosansko Grahovo i Livno - Glamoč - Mrkonjić Grad. 

Na dionici Mrkonjić Grad - Ključ obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Na planinskom prijevoju Borova Glava (M-15 Šuica - Livno), upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima. 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom. 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?