BIHAMK

Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima Izačić, B. Gradiška, Doljani i Gabela Polje

09.09.2023.
u 14:37

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Izačić, Bosanska Gradiška, Doljani i Gabela Polje na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Posebno je frekventno na putnim pravcima koji vode prema jugu zemlje. Mole se svi sudionici u prometu da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise.

Danas će se do 18 sati izvoditi radovi na dionici magistralnog puta Ormanica-Cerik (u dužini od cca 1 km prije Cerika), zbog čega se prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacijskih radova na raskrižju kod mjesta Rudanka, usporeno se prometuje magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U tijeku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati prometuje usporeno, jednim trakom.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedan trak, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zbog organizovanja polumaratona, danas će u vremenu od 17 do 20 sati za promet biti zatvoren putni pravac Prozor-Mokronoge (na dijelu od raskrižja za Orašac-Varvara-Jaklići-Ripci-raskrižje za Šćit).

Još sutra traje sportska manifestacija u kanjonu Tijesno na putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega u vremenu od 11 do 11.45 sati dolazi do obustave prometa, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije