BIHAMK

Pojačan promet vozila na granici prema Hrvatskoj

granica
Pixsell
11.11.2018.
u 14:55

Na graničnim prijelazima Orašje, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, odnosno na ulazu u Republiku Hrvatsku, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. 

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen promet na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Danas se izvode radovi na asfaltiranju u mjestu Lješevo na regionalnom putu R-445 Podlugovi-Visoko. Na ovoj dionici promet je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce: autoput A-1 Podlugovi-Visoko, kao i regionalni put Podlugovi-Breza-Prhinje-Gračanica-Visoko i obratno.

Radovi na ugradnji uređaja za brojanje prometa danas se izvode na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo (na području Stupa). Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom- naizmjenično. 

Iako su vremenski uvjeti povoljni za ovo doba godine, iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da zakonska odredba obveznog posjedovanja zimske opreme stupa na snagu 15. studenoga. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?