Šimunović nakon nesreće

Poginuli instruktor Karačić bio osoba s velikim iskustvom

Fena
14.05.2017.
u 07:11

Zamjenik direktora Direkcije za civilno zrakoplovstvo (BHDCA) Marinko Šimunović kazao je nakon jučerašnje zrakoplovne nesreće u Mostaru da je pokojni instruktor Ivan Karačić, koji je upravljao avionom, bio osoba s velikim iskustvom.
Kada je riječ o trajanju istrage, rekao je da ne postoje pravila i da sve ovisi od slučaja, piše Klix.ba. 

"Logično bi bilo da se istraga okonča nakon 30 dana, ali mi ne možemo u ovom trenutku znati što sve treba uzeti u obzir i koje elemente treba istražiti. Kad je riječ o letjelicama koje su malo starije u registru, onda su moguće i neke druge okolnosti. To može potrajati i duže nego obično. Avion je iz našeg registra i može se baviti ovim poslom kojim se bavio", kazao je Šimunović, koji je odgovoran za zračni promet u smislu pružanja usluga i kontrole zračne plovidbe.

Napomenuo je da kad se dogode ovakve nesreće, sa žrtvama, nadležni ministar je dužan formirati tim koji radi istrage sa stanovišta zrakoplovne strane slučaja, što je odmah i učinjeno. 

"Tužiteljstvo i ostale službe rade svoj dio posla kako bi analizirale neke druge elemente nesreće, u slučaju da postoje sabotaže ili nešto drugo što se može dogoditi. Čitav postupak kreće imenovanjem istražitelja, što je ministar uradio i objavio. Vatrogasne službe su istog trenutka dobile dojavu i došle na lice mjesta. Policija je zaštitila lokaciju", rekao je Šimunović. 

Dodao je da su žrtve, nažalost, troje djece, pilot i još jedna osoba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije