cijena 0,42 KM po m2

Poduzeće iz BiH prodaje zemljište pod minama

mine
06.08.2020.
u 08:22

“Predmet nadmetanja je neplodno zemljište ukupne površine 105.446 kvadratnih metara. Dio zemljišta je je trenutno nepristupačan zbog sumnje na eventualno postojanje neeksplodiranih ubojitih sredstava”, navodi se u javnom pozivu

Stečajni upravnik u poduzeću “GIK Brod” iz Bosanskog Broda raspisao je licitaciju za prodaju preko 100.000 kvadrata zemljišta na lokalitetu “Barica” u ovoj lokalnoj zajednici. Početna cijena po kvadratnom metru je povoljnih 0,42 KM s tim što zainteresirani kupci trebaju znati kako su susjedne parcele minirane, te postoji velika mogućnost i da je dio zemljišta koji se prodaje pod minama. 

“Predmet nadmetanja je neplodno zemljište ukupne površine 105.446 kvadratnih metara. Dio zemljišta je je trenutno nepristupačan zbog sumnje na eventualno postojanje neeksplodiranih ubojitih sredstava”, navodi se u javnom pozivu, piše Capital. 

Ponude se mogu podnositi do 1. rujna, a kako se navodi u oglasu, razgledanje imovine se može izvršiti svaki radni dan.

Stečajni upravnik Snežana Popović, pojašnjava kako su je predstavnici Civilne zaštite iz Broda obavjestili o opasnostima koje vrebaju na lokalitetu na kojem je i zemljište koje se prodaje, zbog čega je odlučila o tome obavijesti i potencijalne kupce.

“U Civilnoj zaštiti su sigurni da na susjednim parcelama postoje ubojita sredstva koja nisu uklonjena, a kako su rekli postoji sumnja da je isti slučaj i na našoj. Radi sigurnosti sam to navela u oglasu, a prema nekim tvrdnjama prije desetak godina se tu desio nesretan slučaj kada je jedan radnik iz elektro distribucije stradao”, kazala je Popović.

Prema njenim riječima, ona je od Civilne zaštite dobila skice na kojima su ucrtane sumnjive površine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?