Martinović:

Podržat ćemo zakon o "švicarcima", ali šta ćemo ako banka uzvrati tužbama

TOMISLAV MARTINOVIĆ
23.06.2016.
u 16:17

Tomislav Martinović iz hrvatskog Kluba naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH rekao je da će ovaj klub danas podržati Prijedlog zakona koji bi omogućio konverziju kredita iz švicarskih franaka u eure, ali da nakon toga treba krenuti u ozbiljne pregovore oko ove problematike, piše novinska agencija Patria. 

Martinović je novinarima u Sarajevu rekao da je u FBiH veliki broj ljudi u problemima zbog kredita u „švicarcima“, ali da se u rješavanju njihovih problema treba voditi računa i tome da Federacije ne zapadne u nevolje, ukoliko bi banka uzvratila zbog toga tužbama. 

Delegati Doma naroda Federacije BiH danas po hitnom postupku raspravljaju o Prijedlogu zakona koji bi omogućio konverziju kredita iz švicarskih franaka u eure.

Blizu šest tisuća građana BiH zapali su u probleme nakon što su kod Hypo Alpe Adria banke umjesto u eurima kredit podigli u švicarskim francima. To je isprava za građene bio povoljniji kredit, ali se dug građana praktično preko noći povećao. Neki od njih nisu u stanju vraćati kredit, jer im je mjesečna rata porasla više nego njihova ukupna primanja.

Nacrt ovog zakona su prije dva mjeseca jednoglasno usvojili zastupnici u Zastupničkom domu i time podržali tisuće građana Bosne i Hercegovine. Ali, ovom zakonu se protivi Vlada FBiH. Ministrica financija Jelka Milićević smatra kako je ovaj problem isključivo između banke i klijenta, piše Patria.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?