EYOF

Podrška za organizaciju Europskog festivala mladih

EYOF
20.07.2016.
u 16:18

Na konsituirajućoj sjednici Organizacijskog odbora Europskog festivala mladih EYOF 2019.godine, zaključeno je da institucije na svim razinama vlasti trebaju učiniti maksimalan napor kako bi gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo iskoristili priliku koju su dobili dodjeljivanjem domaćinstva EYOF 2019.

Danas konstituirani Organizacijski odbor sastavljen je od najviših dužnosnika izvršne vlasti na razini BiH, entiteta, Županije Sarajevo i gradova domaćina, čime se željela dobiti apsolutna podrška ovom projektu.

Zaključeno je da je financijska struktura većim dijelom osigurana osim određenog dijela koji bi trebala osigurati Vlada Republike Srpske. Prisutni članovi Odbora pozvali su Vladu Republike Srpske da se što skorijem roku izjasne o svom sudjelovanju u financiranju i organizaciji Europskog festivala mladih.

Punu podršku iskazali su članovi Vijeća ministara, ministr civilnih poslova BiH i ministr vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, ministrica kulture i sporta Federacije BiH, premijer Vlade Sarajevske županije, kao i ministri kulture i sporta SŽ.

Europski festival mladih trebalo bi biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu u veljači 2019.godine. Natjecanja se održavaju u sedam
sportova, 16 disciplina, a zastupljena su sportska borilišta na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Iako postoji veći dio infrastrukture za održavanje natjecanja  potrebna su i ulaganja kako bi borilišta bila na razini kakvu traži Europski olimpijski komitet. 

Iz poduzeća EYOF 2019.godine, koje je nositelj aktivnosti na organizaciji manifestacije, poručuju da se bez obzira na potrebna ulaganja u infrastrukturu i organizaciju Festivala, očekuje značajan profit za Bosnu i Hercegovinu i gradove domaćine, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?