Pendeš s dužnosnicima SAD i Kanade

Podrška BiH u NATO integracionom procesu i europskim integracijama

23.05.2018.
u 14:01

Na marginama Foruma "To be Secure" koji danas završava u Budvi, ministrica obrane BiH Marina Pendeš sastala se s vršiteljem dužnosti zamjenika pomoćnika državnog tajnika SAD za europska i euroazijska pitanja Matthew Palmerom, s kojim je razgovarala o procesu pristupanja Bosne i Hercegovine europskim i euroatlantskim integracijama, te o drugim aktualnim procesima i izazovima u Ministarstvu obrane BiH, kao i u Bosni i Hercegovini u cjelini.

Također, važan bilateralni susret Pendeš je imala s veleposlanikom Kanade u SR Njemačkoj i specijalnim izaslanikom premijera Kanade pri Europskoj uniji i Europi Stéphane Dionom, tijekom kojeg su razmijenjena mišljenja o procesu aktiviranja Akcijskog plana za članstvo BiH u NATO (MAP).

Tijekom ovih susreta, na kojima je dana podrška Bosni i Hercegovinu u NATO integracionom procesu i europskim integracijama, Pendeš je izrazila očekivanje da će podrška prijateljskih zemalja rezultirati skorom aktivacijom MAP-a za BiH, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije