Izetbegović, Reichel i Mcilwham

Podrška BiH u nastojanju da provede neophodne reforme

Bakir Izetbegovic
07.06.2016.
u 16:18

Izetbegović je rekao da nadležne službe BiH privode kraju adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i finalni dogovor o uspostavi mehanizma koordinacije

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović razgovarao je danas s Ernstom Reichelom, političkim direktorom za zapadni Balkan, Tursku i zemlje EFTA-e pri Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke, i Fionom Mcilwham, šeficom Odjela za zapadni Balkan i proširenje u Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva o europskom putu BiH.

Predsjedatelj Izetbegović istaknuo je da nadležne službe BiH privode kraju adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), kao i finalni dogovor o uspostavi mehanizma koordinacije.

Reichel i Mcilwham izrazili su punu podršku BiH u nastojanju da provede neophodne reforme na putu integracije i kreiranja uvjeta za ekonomski napredak države.

Na sastanku je razgovarano i o predstojećoj posjeti Predsjedništva BiH Berlinu na poziv kancelarke Angele Merkel, te o zasjedanju Vijeća za vanjske poslove EU na kojem bi 18. srpnja trebao biti razmotren zahtjev za članstvo BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?