VEČER PODRAVKE – tradicionalna svečanost u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i HGK – Županijske komore Koprivnica

Podravina i Podravka 19 godina vjerne Mostarskom sajmu

BiH,12.04.2016.MostarHotel Mostar, Sajam vecera Podravka Photo:Stojan Lasic
Foto: Stojan Lasić
1/7
14.04.2016.
u 07:00

Tradicionalna Večer Podravke, koja se u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, HGK - Županijske komore Koprivnica, upriliči u vrijeme održavanja Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, okupila je brojne Podravkine poslovne partnere u BiH, političke dužnosnike sa svih razina vlasti, uglednike iz raznih sfera života, piše Večernji list BiH.

Grad mostova

Tako su na 19. po redu Večeri Podravke, upriličenoj u hotelu Mostar, nazočili i Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, Marinko Čavara, Davor Čordaš, Borjana Krišto, Bariša Čolak, Vjekoslav Bevanda, Nevenko Herceg, gradonačelnici, općinski načelnici… Na početku ove večeri nazočne visoke uzvanike i goste pozdravio je i zaželio im dobrodošlicu Milan Tadić, stariji dopredsjednik za “Adria” regiju Podravke te zahvalio poslovnim partnerima na uspješnoj suradnji, dodavši kako Podravka kao lider u prehrambenoj industriji uspješno posluje i u BiH i čitavoj regiji.

Mirko Habijanec, predsjednik Županijske komore Koprivnica, naglasio je kako ovo tradicionalno druženje u vrijeme održavanja Mostarskog sajma nudi puno mogućnosti za suradnju u gospodarstvu, ali i izlasku na treća tržišta. Uvjeren je da će se ta suradnja i dalje unapređivati. Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, kazao je da je kao župan ove hrvatske županije, koja je partner Mostarskog sajma, na ovim tradicionalnim Podravkinim večerima već 15 godina. “Ovdje su ugovoreni mnogi poslovni odnosi, sklopljena prijateljstva i suradnje, a tako će se nastaviti i ubuduće”, kazao je župan Koren, istaknuvši tako sporazum o prijateljstvu Čitluka i Križevaca. Posebno je pozdravio Dalfinu Bošnjak, direktoricu Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, koji se pokazao putokazom suradnje i prijateljstva.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić istaknuo je: “Podravka je godinama ovdje i nama je u srcu, a Mostar i ovog puta dokazuje da je grad mostova.” Zaželio je da Mostar i njegov sajam i dalje budu što veće mjesto susreta ljudi, čestitavši Dalfini Bošnjak na iznimno uspješnoj organizaciji sajma. Ivan Škorić, dopredsjednik Hrvatske gospodarske komore, istaknuo je kako je Mostarski sajam jedan od najuspješnijih sajmova te naglasio da će gospodarski subjekti iz Republike Hrvatske biti ubuduće nazočni na ovom sajmu.

Ivan Del Vechio, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH, rekao je kako je Podravka velika tvrtka, što potvrđuje i činjenica da je na svojoj tradicionalnoj večeri privukla velik broj značajnih osoba sa svih razina vlasti i uglednih gospodarstvenika. “Iz Mostara je u protekla dva dana poslano puno pozitivnih političkih poruka”, kazao je hrvatski veleposlanik, naglasivši da će politički susreti i razgovori, održani ovih dana u Mostaru, imati značaja za regiju. Poželio je da Mostar postane novi Pariz ili Beč za političke pregovore.

Bogata večer

Posebno je pohvalio rad Ivana Šarlije, direktora Podravke d. o. o. Sarajevo, predsjednika Udruge hrvatskih gospodarstvenika u BiH, te najavio objedinjavanje ove udruge s udrugom “Prsten”. Poželio je da što više bosanskohercegovačkih Hrvata nađe posao u tvrtkama Republike Hrvatske u BiH. Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, čestitao je vizionarima koji su prije 19 godina pokrenuli ideju o mostarskom sajmu. Istaknuo je da je Mostarski sajam pokazao kako se mogu dobro uvezati gospodarstvo i politika te je čestitao Dalfini Bošnjak na odličnoj organizaciji sajma te zahvalio Podravci na tome što već 19 godina prati ovaj sajam.

Dalfina Bošnjak uručila je prigodni dar Mirku Habijanecu, a Milan Tadić i Darko Koren darivali su direktoricu sajma. Program je vodio Veselko Čerkez, za glazbeni ugođaj pobrinuli su se Josip Bilać i Prijatelji, a brojni gosti imali su prigodu kušati delicije Podravkinih promotora kulinarstva. Dražen Đurišević, voditelj ovog odjela, poznati voditelj televizijske emisije “Ručak za sutra s Podravkom”, kazao nam je da je na bogatom švedskom stolu bila ponuđena zanimljiva kombinacija podravske i hercegovačke kuhinje. Buncek, podravski picek, som u kukuruznom brašnu, podravska sarma i druge podravske delicije zalijevane su najboljim hercegovačkim vinima. Imalo se čemu nazdraviti u Mostaru ovih dana. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije