Predsjednik OV Fojnice Branko Stanić

Podnijeli prijavu policiji zbog javnog izljeva mržnje prema obilježjima Hrvata u Fojnici

25.01.2018.
u 13:00

Branko Stanić, predsjedatelj Općinskog vijeća Fojnica i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH, je zbog govora mržnje i poticanja na nacionalnu netrpeljivost podnio mjerodavnim policijskim tijelima prijavu protiv Nedžada Imamovića. Podsjetimo, Imamović je u videouratku objavljenom na YouTubeu vrijeđao simbole hrvatskog naroda nazvavši ih zločinačkim. Učinio je to ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Fojnice. O prijavi koju je podnio te općenito ozračju u Fojnici razgovarali smo s predsjedateljem Općinskog vijeća i ratnim zapovjednikom HVO-a u Fojnici.

Što vam je najteže palo u objavi Nedžada Imamovića u kojoj javno vrijeđa obilježja Hrvata Fojnice?

- Najteže mi je palo to što je pokazao visoku razinu mržnje prema nacionalnim obilježjima i simbolima svojih sugrađana hrvatske nacionalnosti, i to ispred spomenika hrvatskim braniteljima koji je jedna od svetinja Hrvata ovoga mjesta. Nedžad Imamović, kao i svi koji misle kao on, a nadam se da ih nema puno, morali bi znati da uvrede na račun spomenika vrijeđaju nacionalna osjećanja nas Hrvata Fojnice.

Što očekujete od istražnih tijela u ovom slučaju?

- Očekujem da počinitelja primjereno kazne jer javni izljev mržnje koji je pokazao traži adekvatnu društvenu reakciju. U pitanju je, po mom mišljenju, vandalski čin pojedinca kojeg je potrebno sankcionirati u duhu suživota na ovim prostorima.

Kakva su vaša saznanja, tko je uopće autor videouratka? Mnogi Fojničani tvrde da je riječ o osobi s kojom nitko ne želi imati posla?!

- Moja su saznanja ista. Međutim, to ga ne opravdava. Ako je psihički rastrojen ili ima nekih drugih problema, onda se treba liječiti, a ako nije, onda neka odgovara za izljev mržnje kakvih u Fojnici, bez obzira na krvavi rat koji smo imali, nije bilo nakon rata.

Kakve su reakcije Fojničana s kojima ste kontaktirali nakon što su vidjeli objavu ja YouTubeu?

- Većina je ogorčena. Među njima je načelnik Sabahudin Klisura koji je također zgrožen ovim činom. Iskreno vjerujem da i većina ostalih građana Fojnice islamske vjeroispovijesti i bošnjačke nacionalnosti ne dijeli Imamovićevo mišljenje, odnosno ne gaji mržnju prema obilježjima svojih sugrađana hrvatske nacionalnosti. Na potezu su policija i Tužiteljstvo od kojih se očekuje istraga o javnom izljevu mržnje i netrpeljivosti prema svetinjama i obilježjima hrvatskog naroda.•

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Anita4242
15:29 25.01.2018.

zajam! zajam!! zajam!!! Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja nudi kredite za životnu priliku. Nudimo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, osobni zajmovi, auto krediti, hipotekarni zajmovi, studentski krediti, poslovni krediti, investicijski zajmovi, konsolidacija duga i još mnogo toga. Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Nemoj više izgledati kao da smo ovdje kako bismo sve svoje financijske probleme učinili stvarom iz prošlosti. Mi posuđujemo sredstva pojedincima i tvrtkama kojima je potrebna financijska pomoć po stopi od 2%. Nije potreban broj socijalnog osiguranja i nije potrebna provjera kredita, 100% zajamčeno. Želim koristiti ovaj medij kako bismo vas obavijestili da pružamo pouzdanu i pomoćnu pomoć i rado ćemo vam ponuditi zajam. Pošaljite nam e-mail na: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) kako biste se prijavili za kredit

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije