Dom naroda fbih

Podnesen izvještaj o nabavi respiratora: FUCZ imao 9 ponuda, ali ih nitko nije vidio

10.06.2020.
u 13:11

Odbor Doma naroda Parlamenta FBiH, formiran radi utvrđivanja činjenica o nabavi 100 respiratora iz NR Kine, nakon tri sjednice podnio je izvještaj koji potpisuje predsjednik ovog tijela Dragan Stevanović.

Odbor je odmah na početku od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva zdravstva, Federalne uprave civilne zaštite, Federalnog stožera civilne zaštite, Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, Agencije za javne nabave Bosne i Hercegovine i F.H. Srebrena malina tražilo da u što kraćem roku dostave sve potrebne informacije i ovjerene kopije popratne dokumentacije, a posebno da se osvrnu na deset pitanja koja su zastupnicima bila zanimljiva, piše Klix.ba.

Foto: Klix.ba

Posebno je zanimljivo da Odbor navodi kako je zadovoljavajuće odgovore dobio samo od Federalnog ministarstva zdravstva i Agencije za javne nabave BiH.

"Federalni stožer civilne zaštite nije dostavio odboru odgovor na upit, te je zapovjednica stožera gospođa Jelka Milićević poslala dopis u kojem jasno navodi da je tajnik, na njen nalog da pripremi odgovor na upit, poslao odgovor da se pitanja ne odnose na stožera i da na ista ne treba davati odgovore. Tako je Milićević poslala odgovor na naš upit osobno odgovarajući na sva pitanja s "nije mi poznato", osim na pitanje je li Federalni stožer civilne zaštite donio odluku o nabavi spornih respiratora, gdje je izričita da stožer nije donio takvu odluku, a što znači da nije bila upoznata s procedurom nabave respiratora", navodi se u izvještaju.

Foto: Klix.ba

Predstavnik FUCZ-a se nije odazvao pozivu da prisustvuje sjednici odbora, dodaju, a Srebrena malina poslala je dopis u kojem navodi da je sva dokumentacija koju su posjedovali, a koja se odnosi na nabavu respiratora, oduzeta od Tužiteljstva BiH i SIPA-e.

Foto: Klix.ba

Mustafa Kadribegović, v.d. direktor FUCZ-a, odazvao pozivu i prisustvovao sjednici odbora te između ostalog kazao kako oni ne raspolažu dokumentacijom u
pisanoj formi.

Foto: Klix.ba

"Također je rekao da je Sanita Alagić, pomoćnica direktora, rekla da je bilo ukupno devet ponuda za nabavu respiratora, ali da je on osobno vidio samo jednu i to ponudu Srebrene maline", stoji dalje.

Foto: Klix.ba

Iz odgovora Federalnog stožera civilne zaštite i Federalne uprave civilne zaštite navode da je navodno bilo devet ponuda za nabavu traženih respiratora, uključujući ponudu firme F.H. Srebrena malina d.o.o., ali v.d. direktora nije mogao dati na uvid kopije niti jedne ponude, uključujući izabranog ponuđača, jer ih nema protokoliranih u upravi i on osobno ih nije vidio.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije