Nikšić:

Podjelom Mostara došlo bi do podjele BiH

Nikšić
14.03.2016.
u 17:34

 Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić razgovarao je danas sa šefom Misije OSCE-a u BiH Jonathanom Moorom o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Predsjednik Nikšić je izrazio zabrinutost političkom situacijom, posebno zbog najava podjele Mostara, koja bi, stav je Nikšića, značila uvod u definitivnu podjelu BiH na tri dijela.

- Ukoliko dođe do podjele Mostara, došlo bi do podjele Federacije, a time i do podjele BiH. Zato naš prijedlog o održavanju izbora u Mostaru predviđa Mostar kao jedinstven grad i tri multietničke izborne jedinice, dok gradonačelnik i njegovi zamjenici ne mogu dolaziti iz istog naroda - pojasnio je Nikšić.

Moore je na sastanku istaknuo zadovoljstvo radom SDPBiH, što je dokaz da status opozicije ne znači da se mora biti protiv svega, prenosi Fena.

- Kvalitetna opozicija mora raditi u interesu građana, a SDPBiH vrlo aktivno radi u interesu svih građana. Pozitivno je to što SDP-e svojim konstruktivnim djelovanjem želi predstaviti rješenja s kojima je suglasna većina građana u BiH - kazao je Moore.

Na sastanku je zaključeno da SDP-e i dalje želi biti dio rješenja, kao što je to bilo i do sada, a ne biti dio prekompozicije vlasti u BiH te će nastaviti raditi u interesu svih građana BiH, priopćeno je Centar za informiranje SDP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?