inspekcije

Počinju pojačane kontrole pekara i slastičara u BiH

02.02.2020.
u 11:09

Inspektori Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH započet će 18. veljače pojačane kontrole aktivnosti obveznika koji se bave proizvodnjom kruha, svježih peciva i kolača, te ostalih srodnih proizvoda.

- Djelatnost pekarske proizvodnje ima svoje specifičnosti, a UNO je prepoznao pojavu stalnog širenja i njene rasprostranjenosti, čime se povećava i mogućnost neevidentiranja obračuna proizvodnje, što sve dovodi i do neprikazivanja stvarne realizacije – tvrde u priopćenju.

Shodno tome, obavještavaju porezne obveznike koji imaju prijavljenu šifru djelatnosti proizvodnja kruha, svježih peciva i kolača i proizvodnje ostalih prehrambenih proizvoda, da će kontrolne aktivnosti započeti 18. veljače i provodit će se sa većim ili manjim intenzitetom do kraja travnja 2020. godine.

Kako bi porezni obveznici izbjegli naknadno utvrđivanje poreznih obveza, a samim time i dobivanje prekršajnih naloga i kazni, pozivaju ih da još jednom pregledaju svoje knjigovodstvene evidencije.

Ukoliko uoče eventualne pogreške ili nevedentiranu proizvodnju i promet, trebaju UNO dostaviti izmjenjene PDV prijave, prije dolaska poreznih inspektora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije