doznaje vecernji.ba

Počinju ekshumacije na lokalitetu Rostova

Foto: Vecernji.ba
23.07.2020.
u 10:18

Upravo počinju ekshumacije na lokalitetu Rostova. Na terenu su predstavnici Tužiteljstva BiH, Instituta za nestale osobe ali i obitelji žrtava, nestalih Hrvata Bugojna, bivši logoraši, predstavnici Udruga proisteklih iz domovinskog rata, doznaje Vecernji.ba.

Foto: Vecernji.ba

Podsjetimo, na platou Rostovo iznad Bugojna, iza motela prije nekoliko dana pronađeni su ostaci ljudskog skeleta. Slučajnim iskopom pronađene su ljudske kosti, ali i odjevni predmeti, obuća kao i deka. 

Posmrtne ostatke je pronašao vlasnik parcele koji je na tom području počeo gradnju vikendice. Radovi su obustavljeni, a Tužiteljstvu i Sudu BiH poslan je zahtjev za ekshumaciju. 

Naime, Hrvati iz Bugojna već 27 godina tvrde kako je plato Rostova mjesto na kojem su posljednji put viđena 23 nestala bojovnika HVO-a koji su bili pali u zarobljeništvo bošnjačke ARBiH i koji su odvedeni u nepoznatom smijeru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije