Trebinje:

Počinje gradnja aerodroma u Zupcima

Trebinje
02.04.2016.
u 11:21

Prosijecanjem šume i šikare za dolazak strojeva na lokaciji Dubrave u regiji Zupci, kod Trebinja, srpski gospodarstvenik  Rodoljub Drašković počeo je s realizacijom projekta gradnje aerodroma na granici trebinjske općine sa susjednom Crnom Gorom, pišu Nezavisne novine. 

Draškoviću je već prodano 200.000 metara kvadratnih gradskog građevinskog zemljišta na ovoj lokaciji. Radenko Drašković, jedan od direktora u kompaniji "Swisslion'' kaže da je gradnja aerodroma, kao važan prateći sadržaj, inicirana započetim projektima u Gradu sunca koji realizira također Rodoljub Drašković, te da je projekt u općem interesu građana.

Pored piste dužine 1.700 metara, aerodrom će, prema planu, imati i sve potrebne tehničke sadržaje - kontrolni toranj, pristanišne platforme za stacioniranje aviona, upravnu zgradu, meteorološku službu, hangar sportske i opće avijacije, te pristupne prometnice.

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
16:52 02.04.2016.

Jucer sam negdje procitao da je aerodrom vec zavrsen.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije