od 8. do 21. travnja

Počinje anketa o radnoj snazi u BiH za 2019.

08.04.2019.
u 10:45

Agencija za statistiku BiH, u suradnji s entitetskim zavodima za statistiku, danas će početi Anketu o radnoj snazi koju provodi na području cijele Bosne i Hercegovine u razdoblju od 8. do 21. travnja. 

Anketa se provodi na reprezentativnom uzorku od 10.789 slučajno odabranih domaćinstava, od kojih je 5.969 iz Federacije BiH, 3.750 iz Republike Srpske i 1.070 iz Brčko distrikta BiH.

Cilj i svrha Ankete o radnoj snazi je da se, u skladu s metodološkim pravilima i načelima Međunarodne organizacije rada (ILO) i metodološkim preporukama Europskog statističkog ureda (EUROSTAT), dobiju podaci o osnovnim radnim karakteristikama stanovništva u Bosni i Hercegovini i uradi procjena ukupne radne snage.

Statističke institucije Bosne i Hercegovine jamče da će, u skladu sa Zakonom o statistici BiH i Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odgovori na postavljena pitanja biti strogo povjerljivi, da će ispitanici ostati potpuno anonimni i mole građane za aktivnu suradnju u realizaciji ove važne aktivnosti, najavljeno je iz Agencije za statistiku BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije