vogošća

Počelo izviđanje terena i deminiranje putnog pravca Ugorsko-Žuč

deminiranje
10.08.2016.
u 19:28

Realizacija projekta koji podrazumijeva izviđanje i deminiranje od kasetnog streljiva putnog pravca iz naselja Ugorsko do brda Žuč počela je danas na platou brda Žuč.

Projekt je radnog naziva „Žuč-put“, priopćeno je iz sarajevske općine Vogošća.

Na površini od 7.190 m² radove će izvoditi kombinirani deminerski tim od šest članova Federalne uprave Civilne zaštite iz Mostara. Planirano je da deminerski radovi traju 15 radnih dana ako dozvole vremenske prilike.

- Da se radi o zahtjevnom zadatku, govori podatak da je u našoj zemlji najviše stradalih upravo od kasetnog streljiva koje je Konvencijom iz 2008. zabranjeno, a Bosna i Hercegovina je jedna od zemalja potpisnica.

-Skrećemo pažnju građanima da se strogo pridržavaju minskih znakova kojima su obilježena rizična područja, kao i upozorenja koja daju strukture zaštite i spašavanja i demineri koji izvode operacije deminiranja - priopćeno je iz Općine Vogošća.

O svakom pronalasku neeksplodiranih ubojnih sredstava treba obavijestiti Civilnu zaštitu ili policiju, navedeno je također.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?