geotehnički istražni radovi

Počeli radovi na tunelu Ivan, očekuju se gužve

BIHAMK
05.07.2021.
u 17:17

Radovi na tunelu "Ivan" na magistralnom putu Tarčin-Konjic počeli su danas. U vremenu od 08 do 20 sati prometuje se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo bh. građana, upravo jer je razdoblje kada je u jeku turistička sezona. Iz BIHAMK-a su priopćili kako je riječ o rekonstrukciji tunela, ali iz Javnog poduzeća Ceste FBiH demantirali su to kazavši kako nije riječ o sanaciji, nego o geotehničkim istražnim radovima.

“Po završetku postupka javne nabavke za dodjelu usluga izrade Glavnog projekta rekonstrukcije/ sanacije tunela Ivan na magistralnoj cesti M-17, l=646m, Ivan sedlo, dionica Tarčin-Konjic, km 7+750, JP Ceste FBiH je 15.4.2021. godine donijelo odluku o dodjeli Ugovora za predmetne usluge ponuđaču koji je dostavio najpovoljniju, tehhnički prihvatljivu ponudu tj. grupi ponuđača (GP) u sastavu PPG d.o.o. Sarajevo i Pronasa d.o.o. Sarajevo. Sukladno potpisanom Ugovoru, spomenuti ponuđač je jutros započeo geotehnička istraživanja koja predstavljaju jednu od prvih faza projektiranja (priprema geo-tehničkih podloga)”, pojasnili su za N1 iz JP Ceste FBiH.

Datum završetka radova nije poznat

Prije početka spomenutih istraživanja, ponuđač je, kako su istaknuli, osigurao od nadležnog ministarstva FBiH rješenje kojim je odobrena izmjena režima prometa što podrazumijeva naizmjenični promet kroz tunel jednom trakom.

“JP Ceste FBiH naglašava kako nisu u pitanju radovi na rekonstrukciji tunela, nego, kako je prethodno navedeno – geotehnički istražni radovi. Radovi na rekonstrukcija tunela Ivan planirani su po završetku radova koji se trenutno izvode na dionici autoputa na Koridoru Vc dionica Tarčin – Konjic, poddionica Tarčin – Ivan, LOT 2”, pojasnili su.

Podsjetimo, ranije su bile gužve zbog radova na tunelu Crnaja, u koloni se čekalo duže od 20 minuta.

Od 1. srpnja su krenula naizmjenična propuštanja vozila kroz tunel Crnaja (Konjic-Jablanica), tako da, podsjećanja radi, obustave prometa neće biti do 1. rujna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?