sjednica

Počela sjednica Zastupničkog doma PSBiH

dssfsf
Foto: FENA
07.03.2017.
u 10:43

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja je prekinuta u veljači jer su joj odbili prisustvovati zastupnici stranaka iz Republike Srpske nakon što je odlučeno da agent BiH u Međunarodnom sudu pravde u Haagu podnese zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, počela je danas.

Današnjem zasjedanju prisustvuju zastupnici stranka iz RS-a, ali je zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Mladen Bosić (Srpska demokratska stranka - SDS) najavio uime Kluba te stranke da oni neće glasati niti za jednu točku s dnevnog reda.

Na predloženom dnevnom redu sjednice su dva zahtjeva zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Mirsada Mešića i Denisa Bećirovića da se izmjene zakona o radu u institucijama i o plaćama i naknadama razmatraju po hitnom postupku, a o hitnosti procedure raspravljat će zastupnici u nastavku sjednice.

U drugom čitanju pred zastupnicima je prijedlog izmjena zakona o plaćama i naknadama za policijske službenike koje je predložio zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Šemsudin Mehmedović kojim bi se koeficijenti policijskih službenika za obračun plaća izjednačili s koeficijentima državnih službenika.

Komisija za financije i proračun Zastupničkog doma PSBiH podržala je prijedlog izmjena navedenog zakona, iako je stiglo mišljenje Ministarstva financija i trezora BiH u kojem je navedeno da sada ne mogu podržati taj prijedlog imajući u vidu da bi takvim usklađivanjem koeficijenata u proračunu trebalo osigurati dodatnih pet milijuna KM na godišnjem nivou.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o upravi te Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kao i Izvještaj o radu Nezavisnog odbora PSBiH te Informacija Ministarstva obrane BiH o dokumentu Pregled obrane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?