Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Počela sjednica Vlade FBiH

06. travnja 2017. u 14:09 0 komentara 57 prikaza
ijm

Vlada Federacije BiH danas će na 98. sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati predloženu raspodjelu sradstava za tri zdravstvene ustanove čiji je osnivač Federacija Bosne i Hercegovine: Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla.

Svrha je osiguravanje dostignutog nivoa standarda sigurnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga sekundarnog i tercijarnog nivoa kroz održavanje i poboljšanje likvidnosti javnih zdravstvenih ustanova.

Članovi Federalne vlade će se izjasniti o davanju suglasnosti na Program obuke za rukovodeće državne službenike.

Komisija za program javnih investicija (PJI) Federacije BiH dostavila je za današnju sjednicu izvještaj o radu za srpnja-prosinac 2016. godine, u kojem je navedeno da je u PJI Federacije BiH u razdoblju 2017.-2019. godina uključeno 80 projekata ukupne vrijednosti od gotovo 1,3 milijarde KM.

Bit će razmatrana i implementacija projekata iz Programa javnih investicija u Sektoru energije, zaključno s 31.12.2016. godine. Riječ je o projektima JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar i BH Gasa d.o.o. Sarajevo.

Pred članovima Vlade su i izvještaji o realizaciji Programa rada Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH (APF) i Federalne uprave za inspekcijske poslove za 2016. godinu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.