sjednica

Počela sjednica Doma naroda PSBiH, izaslanici odlučuju o proračunu

25.01.2018.
u 10:27

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrat će na sjednici koja je danas počela u Sarajevu Prijedlog zakona o Proračunu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu u iznosu od gotovo dvije milijarde KM.

Ovaj važan financijski dokument države u oba čitanja prethodno je usvojio Zastupnički dom PSBiH, a u ovogodišnjem proračunu za servisiranje vanjskog duga predviđeno je 1.004.062.329 KM.

Na dnevnom redu sjednice su i izmjene Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, a one podrazumijevaju reguliranje prava na policijski dodatak.

Trebale bi biti razmatrane i dopune Kaznenog zakona BiH kojima bi se onemogućilo ublažavanje kazne i zamjena zatvorske kazne novčanom, osobama osuđenim na kaznu zatvora za kaznena djela protiv integriteta BiH, terorizma i u vezi s terorizmom.

Pred izaslanicima su i dva dokumenta koja je pripremilo Ministarstvo sigurnosti BiH od kojih je jedan Izvještaj o trendovima migracija i aktivnostima na zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda migranata i tražitelja azila, a drugi je Informacija o stanju sigurnosti u državi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije