parlament BiH

Počela sjednica Doma naroda BiH

08.11.2017.
u 12:40

Izmjene Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putevima čiji je predlagač Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razmatrat će danas izaslanici Doma naroda PSBiH na sjednici koja je počela u Sarajevu.

Tako su na dnevnom redu sjednice, u drugom čitanju, izmjene koje je u Zastupničkom domu predložio zastupnik NDP-PDP-a Momčilo Novaković s ciljem uklanjanja propusta u zakonu u vezi s polaganjem vozačkih ispita.

U prvom čitanju bit će razmatrane izmjene istog zakona, koje je u Zastupničkom domu predložio zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) Damir Arnaut, a tiču se izmjena prema kojoj vozila pod pratnjom ne bi više imala pravo prvenstva prolaza nad svim vozilima, uključujući i vozila hitne pomoći i vatrogasaca.

Izmjene zakona o državnoj službi i o radu u bh. institucijama koje su također pred izaslanicima Doma naroda predložila je u Zastupničkom domu zastupnica Demokratske fronte (DF) Maja Gasal-Vražalica i odnose se na osiguranje jednakih prava na korištenje godišnjih odmora.

Pred izaslanicima je još i Izvještaj Ministarstva sigurnosti BiH o trendovima migracija i aktivnostima na zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda migranata i tražilaca azila te Program razvoja sistema zaštite i spašavanja na razini institucija i organa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije