Razmjena podataka – Open source

Počela obuka za pripadnike GPBiH i Federalnog MUP-a u organizaciji NCA Velike Britanije

18.09.2023.
u 13:27

U sjedištu Granične policije BiH u ponedjeljak je započela obuka za pripadnike Granične policije BiH i pripadnike Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom "Razmjena podataka – Open source", u organizaciji Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije, posredovanjem Veleposlanstva Velike Britanije u Sarajevu.

Ravnatelj GPBiH Mirko Kuprešaković uvodnim govorom zahvalio je Nacionalnoj kriminalističkoj agenciji Velike Britanije i Veleposlanstvu Velike Britanije na potpori Graničnoj policiji te na organiziranju obuka, koje su od iznimnog značaja za policijske službenike.

Istaknuo je kako je važno kontinuirano se usavršavati i usvajati nova znanja, na čemu se intenzivno radi, a upravo ovakve obuke i razmjena iskustva, kako je kazao, dodatno unaprjeđuju vještine iz područja vezanih za djelovanje i rad GPBiH.
 
Navedena obuka održava se do 29. rujna, a pripadnike GPBiH i Federalnog MUP-a obučavat će stručnjaci iz Velike Britanije.

Ova obuka je nastavak uspješne suradnje Granične policije BiH s Nacionalnom kriminalističkom agencijom Velike Britanije s ciljem unaprjeđenja istraga u suzbijanju prekograničnog kriminaliteta, naveli su iz GPBiH.
                       

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?