Radni sastanak

Počela gradnja šeste lamele bolnice u Novoj Biloj

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
16.09.2016.
u 10:00

Iako su zemljani radovi počeli prije nekoliko dana, u četvrtak je u Hrvatskoj bolnici “Dr. Mato Nikolić” svečano i simbolično obilježen početak radova na izgradnji šeste lamele bolničkog zdanja.

Najveća investicija

Tim povodom u Novoj Biloj sastali su se i održali radini sastanak predstavnici Odbora za gradnju na čelu s predsjednikom Nikolom Grubešićem, ministrom zdravstva u Vladi Srednjobosanske županije, predstavnici Upravnog vijeća bolnice, konzorcija tvrtki koje će izvoditi radove na čelu s Igorom Šakićem i tvrtke Ledić arhitektika d.o.o. iz Travnika, kojoj je povjeren nadzor gradnje, na čelu s direktorom Josipom Ledićem. Svečanosti su nazočili i županijska ministrica obrazovanja Katica Čerkez, predsjednik Sabora SBŽ-a Josip Kvasina, ministrica obrane BiH Marina Pendeš i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara. Iz Republike Hrvatske svečanosti i radnom sastanku nazočili su dr. Denis Kovačić, pomoćnik ministra zdravlja u Vladi Republike Hrvatske, ujedno i član Odbora za gradnju, kao i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH u Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Domaćin ovom sastanku i uglednim gostima bio je ravnatelj Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” primarius dr. Velimir Valjan. Ističući kako su pripreme za gradnju šeste lamele bolnice počele još prije godinu dana i sve su uspješno završene te zakonske procedure provedene, iako su pripremni i zemljani radovi u tijeku, predsjednik Odbora za gradnju Nikola Grubešić ovu svečanost i ovaj dan označio je vrlo važnima za novobiljansku bolnicu i srednjobosansko, pa i bosanskohercegovačko zdravstvo uopće. “U posljednjih petnaestak godina ova investicija je najveća u javnom zdravstvu u Srednjobosanskoj županiji i iznosi milijun i 850 tisuća KM. Više od polovine sredstava već je osigurano, a tijekom izgradnje, koja će trajati oko godinu dana, bit će osigurana i preostala sredstva, tako da će nabavljači i izvođači radova i financijski biti izmireni s okončanjem radova”, kazao je predsjednik Odbora za gradnju Nikola Grubešić, naglašavajući kako će izgradnja šeste lamele biti novi veliki i važan iskorak u radu i djelovanju ove ugledne zdravstvene ustanove.

“Bolnica će u novoj, šestoj lameli imati i dodatne najsuvremenije dijagnostičke i laboratorijske prostore, znatan broj novih bolničkih kreveta te od 25 do 30 novih, uglavnom stručnih i visokoobrazovanih djelatnika. No, ne smijemo zaboraviti da radove izvode domaće stručne i ugledne tvrtke iz Viteza, Nove Bile i Travnika”, kazao je ministar Nikola Grubešić.

Pomoć Vlade RH

Ovom prilikom zamjenik ministra zdravlja u Vladi Republike Hrvatske dr. Denis Kovačić za naš list je kazao: “Vlada Republike Hrvatske u granicama svojih mogućnosti skrbi i pomaže i zdravstvo u BiH, posebice na područjima gdje žive Hrvati - u Odžaku, Orašju, Novom Travniki, Vitezu, Tomislavgradu, Mostaru… No, bolnica u Novoj Biloj ima i ono drugo važno simboličko značenje i za Republiku Hrvatsku te ovdašnje Hrvate. I mogu reći, Vlada RH prema ovoj bolnici ispunjava sve svoje obveze koje se doživljavaju ne samo obvezama nego i emotivnim zadovoljstvom i tako će, nema dvojbe, biti i ubuduće”, kazao je dr. Kovačić i istaknuo kako je ovaj, 15. rujna i za njega osobno i za Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske, pa i cijele Vlade, važan i radostan dan.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?