Koridor Vc

Počela gradnja mosta i autoputa kod Počitelja

Avaz
13.11.2019.
u 18:30

Krajem rujna počela je i službeno gradnja kolosalnog mosta Počitelj na Koridoru Vc, čija je ukupna dužina 945, a visina 100 metara, saznaje Avaz.

Most Počitelj najduži je most na Koridoru Vc, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve, a njegova gradnja iznosit će više od 65 milijuna maraka.

 „Autoceste FBiH“ dodijelile su posao gradnje mosta kineskoj tvrtki „Synohydro Power China“.

Ova tvrtka gradit će most, a „China State Construction Engeering Company“ dobila je posao gradnje dionice Počitelj –Zvirović, ceste s obje strane mosta i čvora Počitelj.

Na gradnju ove dionice autoputa i mosta čeka se već pet godina, a gradnju  dionice financira Europska investicijska banka (EIB).

Avaz doznaje kako su strojevi i bageri već započeli s čišćenjem terena, s obzirom na to da je gradnja mosta predviđena na desnoj obali.

Ovu informaciju potvrdio je i Adnan Terzić, direktor „Autocesta FBiH“.

Kako je pojasnio, tvrtka „China State Construction Engeering Company“ već je napravila i deset kilometara pristupog puta, a sljedeći tjedan počet će s gradnjom tunela.

- Mi smo svoj posao uradili. Izvođače smo uveli na gradilište i za sada se užurbano radi prije svega na pristupnoj cesti, a već je otvoren i ulaz do portala tunela – kaže Terzić.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije