sjednica

Počela 104. sjednica Vlade Federacije BiH

29.05.2017.
u 10:18

Vlada Federacije BiH će danas na sjednici razmatrati i inicijativu 26 zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH za izmjenu Zakona o radu, a koja se odnosi na to da usvojiteljima i hraniteljima djece bude osigurano pravo na plaćeno odsustvo s posla za vrijeme razdoblja adaptacije, bez obzira na uzrast djeteta.

Na dnevnom redu je prijedlog za produženje roka za podnošenje zahtjeva za verifikaciju računa stare devizne do 30.9.2017. godine, a Vlada će se izjasniti i o davanju suglasnosti za pokretanje postupka javne nabavke usluga putem otvorenog postupka za izbor pravne osobe kao stručnog konsultanta u izradi tenderske dokumentacije za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na području Federacije BiH.

Na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u dnevni red je uvršten i Program utroška dijela sredstava utvrđenih u proračunu FBiH za 2017. godinu čiji je cilj subvencioniranje uplata privatnih preduzeća i poduzetnika za umirovljenja zaposlenika, u iznosu od 500.000 KM.

Vlada će se izjasniti o četiri programa raspodjele ukupno 3.098.000 KM namijenjenih fondacijama za izdavaštvo, bibliotečku djelatnost, kinematografiju, te glazbene, scenske i likovne umjetnosti.

Bit će razmotren prijenos krajnjim korisnicima stalnih sredstava i izvršenih radova u okviru provedbe Projekta “Energetska efikasnost u Bosni i Hercegovini” ukupne vrijednosti 3.386.888,58 KM.

Federalna vlada će razmatrati i Smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2018.-2020. godina, čiji je cilj provođenje srednjoročne fiskalne strategije u proračunu metodologiju, te definiranje okvira za planove proračunskih i vanproračunskih korisnika.

Danas će biti razmotrena i informacija Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o štetama u poljoprivredi zbog snijega i mraza, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?