Odabrali Odžak

Pobijedili snaga duha, vjera i rad

02.12.2015.
u 07:00

Senković smatra kako Posavina ima potencijala za značajniji gospodarski uzlet i ocjenjuje masovni odlazak na zapad pomodarstvom

Životna priča uglednog gospodarstvenika iz Odžaka Petra Senkovića, u kojoj su visoki prioriteti obitelj, rad, ljubav prema rodnom kraju, vjera, nagrađena je, kao u istinitoj bajci, pobjedom nad opakom bolešću kakav je karcinom. Petar i danas o tome svjedoči kako je snagom duha i vjere ozdravio, piše Večernji list BiH. U vremenu kada se jedva kretao donio je tešku odluku o povratku na ogoljelo ognjište i, kaže, nije se pokajao.

Danas je u radnom elanu više nego ikada. Mnogi ga poznaju kroz rad Udruge gospodarstvenika općine Odžak, kao aktualnog predsjednika Obrtničke komore, a veliki broj i kroz usluge njegove tvrtke. Smatra kako Posavina ima potencijala za značajniji gospodarski uzlet i ocjenjuje masovni odlazak na zapad, čak i onih koji imaju posla u svojem kraju, pomodarstvom.

Biti tamo gdje su ti korijeni

- Biti tamo gdje su tvoji korijeni, gdje si se navikao i privikao, baš kako to često voli kazali uzoriti kardinal i vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić, Senkovićev je životni moto. Nismo ih slučajno spomenuli kao istomišljenike jer odavno su, kaže Petar, dobri prijatelji, pa je zamjetno njegovo oduševljenje, ali i iznenađenje, jer nije očekivao dragog gosta za vrijeme promocije novih proizvoda tvrtke. - Rado sam, na prijedlog župnika, nakon vizitacije u župi Posavska Mahala obišao ovog vrijednog domaćina, kazao je kardinal Puljić, a potom se kratko zadržao sa suradnicima u razgovoru s djelatnicima i okupljenim gostima.

Živjeti od svojega rada

Petar se danas odlično osjeća, zadovoljan je postignutim, te zahvalan Bogu na zdravlju jer danas nema nikakvih tegoba. O njima, kaže nam, i ne misli jer rad mu oduzima takve misli. S ponosom pokazuje tvrtku koja omogućava kompletnu usluge metalnih ljubimaca na četiri kotača. Senković zapošljava deset djelatnika, a ako budu povoljnija gospodarska kretanja, kažu iz menandžmenta, bit će ih i više u idućoj godini.

- Problem su dobri radnici, a oni su rijetkost. Nama se često događa da nakon edukacije, koja je kod nas stalna, djelatnik jednostavno ode, objašnjava nam Senković. Biti dobar gospodarstvenik znači biti i humanist, a Petar je u radu tvrtke uvijek davao priliku osobama s posebnim potrebama. Trenutačno je u Auto-kući Senković zaposlena jedna gluhonijema osoba.

- Svi mu pomažemo korektno obaviti svoj posao i zaraditi plaću kako bi se, tvrdi Petar, osjećao korisnim i ravnopravnim članom naše zajednice.

- Bilo je teško donijeti odluku o povratku u vremenu teškim za život, a kamoli za ulaganja, kada sam bio opterećen kobnom dijagnozom da su mi dani odbrojeni i da su metastaze karcinoma svuda po meni pružile svoje smrtonosne pipke.

No, ja sam riskirao. Vratio sam se, pobijedio tešku bolest svojim radom i vjerom u Boga. Zato danas ne mogu shvatiti one koji napuštaju Posavinu, a čak imaju i dobar posao, kaže nam Petar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije