Dan općine

Po svim projektima, Kreševo je već u EU

16.08.2015.
u 11:16

Svim gospodarstvenicima koji se bore za očuvanje radnih mjesta hvala i pozivam ih da investiraju u Kreševo, kaže Vidović

Kreševo je jučer svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavilo Dan općine. Prije sjednice, domaćini i njihovi gosti obišli su gradilišta na području općine. A njih je puno. Najvažnije je u svom govoru spomenuo Radoje Vidović, načelnik Kreševa. Projekti, osobito u oblasti cestovne infrastrukture, među najvažnijim su projektima za Kreševo. S njima se krenulo u prošloj godini, a osim bolje prometne uvezanosti, cilj im je i privući investitore, naglasio je Vidović.

"Na planu infrastrukture većinu svoje energije smo usmjerili na rješavanje ključnih prometnih pravaca za općinu Kreševo, a to su svakako put Kreševo-Kiseljak-Tarčin, te put Resnik-Volujak-Lepenica (odnosno spoj na petlju autoceste). U protekloj godini uspjeli smo izlobirati da se dosadašnja regionalna cesta Kiseljak-Kreševo-Tarčin prekategorizira s regionalne na magistralnu te se nadam da ćemo ovom prekategorizacijom lakše doći do sredstava kako bi izvršili temeljitu rekonstrukciju dionice do Kiseljaka, a i da završimo dionicu do Tarčina. Uz pomoć Ministarstva prometa i veza FBiH uspjeli smo završiti dionicu u dužini od 1067 m, ostalo je oko 600 m do konačnog završetka izgradnje ceste do Tarčina. Prošli mjesec nam je Vlada FBiH odobrila dodatnih 150.000 KM za nastavak radova. Za nas je značajan put prema Lepenici i petlji koridora autoceste. Izgradnjom ove ceste će i naša poslovna zona u Resniku postati privlačnija za nove investitore", istaknuo je Vidović.

"Zbog iznalaska sredstava za realiziranje ovog za Kreševo najznačajnijeg projekta, predstavnici općinskih vlasti", kazao je načelnik Vidović, "pokucali su na mnoga vrata, od Vlade RH i Ureda za Hrvate izvan RH do Vlade SBŽ".

"Moram priznati da smo uglavnom naišli na razumijevanje i pomoć. Vlada RH nam je odobrila 700.000 kn, Ministarstvo obrta FBiH zajedno s UNDP 135.000 KM. Tim sredstvima gradimo prvu dionicu ove ceste u dužini od 300 m, a radovi bi trebali biti završeni do kraja rujna. Posebno želim zahvaliti našim predstavnicima u županijskoj vlasti Lidiji Bradari, predsjedateljici Doma naroda Parlamenta FBiH i tadašnjoj predsjednici ŽO HDZ BiH, predsjedatelju Sabora SBŽ Josipu Kvasini i Nikoli Grubešiću, koordinatoru u Vladi SBŽ koji su prepoznali važnost ovog projekta, za njega se borili, lobirali kao da su rođeni Kreševljaci te uspjeli izlobirati na Vladi i Saboru odluku o kreditnom zaduženju za završetak dionice ceste Resnik-Volujak", kazao je Vidović koji je zahvalio i svojim sugrađanima na razumijevanju prilikom otkupa zemljišta, važnog preduvjeta realiziranju ovog projekta.

"Zahvaljujem Svjetlanu Staniću koji je u općinu Kreševo investirao značajna sredstva te izgradio tvornicu sokova i time dao značajan doprinos otvaranju novih radnih mjesta. Zahvaljujem svim gospodarstvenicima koji se bore na očuvanju radnih mjesta i pozivam ih da investiraju u Kreševo", dodao je Vidović. Spomenuo je i niz drugih projekata koji u značajnom mjeri poboljšavaju kvalitetu življenja na području ove općine. Radi se o rekonstrukciji i sanaciji lokalnih cesta, utopljavanju sportske dvorane, razvoju komunalne infrastrukture i unapređenju sustava prikupljanja i zbrinjavanja otpada, izgradnji vodovodne mreže, jačanju i opremanju općinske uprave koja će na ovaj način građanima moći osigurati kvalitetniju uslugu te nizu drugih projekata među kojima su i projekti iz oblasti turizma i kulture. Među njima načelnik Vidović posebno je izdvojio otvaranje dislociranog studija glazbene umjetnosti pri Prirodoslovno matematičkom i fakultetu odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

"Nakon govora načelnika i svih projekata koje je pobrojao, čini mi se kako je Kreševo već u EU", izjavio je Darko Puljašić, zamjenik načelnika Kreševu prijateljske Požege.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije