Biskup Perić:

Po logici, BiH bi trebala imati tri entiteta

biskup perić
Stojan Lasić
19.10.2015.
u 06:15

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić ocijenio je da bi u Bosni i Hercegovini po logici stvari trebala postojati tri entiteta objašnjavajući da to nije slučaj samo zbog samovolje ‘velikih’. “Po slobodnoj samovolji tri jest jednako dva. To jest, tri konstitutivna naroda trebala bi po razumu i matematici imati tri entiteta. Ali kako vlada samovolja ‘velikih’, onda treći narod u BiH nema entiteta, nego je od jednoga naroda anektiran, a iz drugoga eliminiran”, rekao je Perić u propovijedi na misi posvećenoj početku nove akademske godine kojoj su nazočili čelni ljudi fakulteta, studenti i drugi vjernici. Biskup Perić je akademskoj javnosti na akademski način objasnio potpunu nelogičnost između Božjih i ljudskih zakona, aksioma logike i matematike i današnje političke realnosti. Pri tome je objasnio i kako je potpuno nelogično da Ujedinjeni narodi imaju 205 članica, a da odlučuje ili ima pravo veta tek njih pet, a katkada samo jedna sila na ovome svijetu i da to stanje, za razliku od BiH gdje bezumlje traje 20, na globalnoj razini traje 70 godina. “Taj aksiom političkog bespravlja, a ne razumne matematike, u nas je na snazi 20 godina. Ovo prvo što sam rekao traje već 70 godina i može proći još 70 godina dok ne dođe do prevratanja pa će oni koji su poraženi biti pobjednici”, poručio je mostarsko-duvanjski biskup. Zbog toga je pozvao akademske građane da se “služe zdravom matematikom i zdravim odgojem”, te da se vode intelektom, a ne afektom, savješću, a ne strašću”. Bosanskohercegovački biskupi su odmah nakon potpisivanja, izrazili svoje neslaganje s nepravednim odredbama Daytonskog mirovnog sporazuma. Upozorili su kako su Hrvati katolici u nepravednome položaju te da je nagrađeno ratno osvajanje i etničko čišćenje.

Ključne riječi

Komentara 1

VJ
vjekosimovic
07:48 19.10.2015.

Puna podrška biskupu Ratku Periću na ovoj izjavi. Ovako nešto nije i neće nikad izjavit nijedan tz. Hrvatski prestavnik u parlamentu,jer su sve odreda ulizice i komunističke-udbaške spodobe.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije