Gradsko vijeće Ljubuški

Po 20.000 KM dobit će privatni vrtići

04.02.2022.
u 16:13

Grad Ljubuški planira financijski potpomoći rad privatnih vrtića, za što su u proračunu za 2022. osigurana novčana sredstva. Naime, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški vijećnici će razmatrati odluku o subvenciji za privatne vrtiće na području Grada Ljubuškog za 2022. godinu, piše Večernji list BiH.

Reguliranje parkiranja

- Sredstva za subvencioniranje osigurana su u proračunu Grada Ljubuškog za 2022. godinu te će se dodijeliti svim privatnim dječjim vrtićima koji ispunjavaju uvjete za subvenciju u iznosu od 20.000 konvertibilnih maraka - stoji u spomenutoj odluci. Prema toj odluci, pravo na subvenciju imaju svi dječji vrtići koje su osnovale fizičke osobe, a koji imaju sjedište na području Grada Ljubuškog. Uz navedenu registraciju, uvjet za ostvarenje prava na subvenciju je i da imaju odobrenje za početak obavljanja djelatnosti predškolskog odgoja izdano od nadležne Gradske uprave Ljubuški te rješenje nadležnog ministarstva kojim je utvrđeno da je akt o osnivanju dječjeg vrtića sukladan zakonu.

Dodjela sredstava izvršit će se na temelju rezultata javnog poziva koji će objaviti gradonačelnik sukladno navedenoj odluci. Inače, praksu subvencioniranja rada privatnih dječjih vrtića Grad Ljubuški uveo je prošle godine, kada je za ove svrhe u proračunu osigurano 80.000 konvertibilnih maraka. Pravo na subvenciju 2021. godine ostvarila su četiri dječja vrtića s područja Ljubuškog. Na današnjoj sjednici Gradsko vijeće Ljubuškog, između ostaloga, raspravljat će i o prijedlogu zaključka o prihvaćanju izvješća o realizaciji programa rada Gradskog vijeća Ljubuški za 2021., kao i o prijedlogu programa rada Gradskog vijeća Ljubuški za 2022.

Vijećnici će se izjasniti i o prijedlogu odluke o izmjeni odluke o reguliranju parkiranja na urbanom području Grada Ljubuškog, zatim o prijedlogu odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ljubuškog za 2021. godinu, prijedlogu odluke o organizaciji taksi-prijevoza za 2022. godinu na području Grada Ljubuškog, prijedlogu odluke o dopuni odluke o preuzimanju zaposlenika, osnovnih sredstava i nepokretne imovine Fonda u stambeno-komunalnom gospodarstvu Grada Ljubuškog.

Za kulturu i sport

Na dnevnom redu današnje sjednice je i prijedlog odluke o prestanku svojstva javnog dobra u općoj uporabi, prijedlog odluke o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture za 2022. godinu, prijedlog odluke o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja sporta za 2022. godinu…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?