Obilna kiša širom BiH:

Pljusak u nekoliko sekundi potopio Mostar, nevrijeme u Posušju...

21.05.2017.
u 09:38

Bosnu i Hercegovinu popodne je zahvatilo nevrijeme, praćeno pljuskovima i grmljavinom.

Subotno popodne nije nimalo bilo mirno u Posušju, na koje se sručilo grmljavinsko nevrijeme popraćeno s jakom kišom i gradom.

Nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom, kišom i gradom na pojedinim mjestima, zahvatilo je danas Posušje iza 19 sati, donosi Avaz.

Bujice otežavaju promet na cesti, stoga se vozači mole na oprez.

Ekipa portala Grude.com napravila je kratak videozapis Mostara pod vodom. Cestu na aveniji bilo je nemoguće prijeći. Pljusak je u nekoliko sekundi potopio grad.

Obilne padaline s jakim vjetrom i gradom pogodile su danas područje i Laktaša, Prnjavora, Dervente, Gračanicu, Banja Luku...

- Bilo je strašno tih pola sata, dok je padalo, kao da je uragan naletio. Skoro kompletna indutrijska zona Stjepan Polje je pretrpjela manje ili veće štete – kazali su mještani Gračanice za medije.  

Slična situacija je i u dijelovima Hrvatske. Naime, jaka kiša praćena vjetrom pogodila je šire područje grada Slavonskog Broda. Ovo je već drugi puta u samo pet dana da se Brođani bore sa velikom količinom oborina.

Ponovno su poplavljeni podrumi, podvožnjaci i ceste. Na terenu su sve raspoložive snage Javne vatrogasne postrojbe kao i djelatnici gradskog vodovoda, Hrvatskih voda i cesta.

Prema dugoročnijim prognozama, kiša nas očekuje sljedećih nekoliko dana.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini će poslijepodne doći do smanjenja naoblake. Intenzivnije padaline bit će u Krajini, središnjim i istočnim područjima Bosne, gdje se očekuje od 10 do 20, lokalno do 30 l/m2. Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 13 do 19, na jugu od 21 do 25 stupnjeva.

U Bosni će ponedjeljak, 22. svibnja, biti u umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu naoblaku. U središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 23 do 27 stupnjeva.

U BiH u utorak, 23. svibnja, bit će pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 19 do 23, na jugu od 23 do 27 stupnjeva.

U BiH u srijedu 24. svibnja, bit će nestabilno vrijeme uz povremene lokalne pljuskove. U večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu Bosne. Jutarnje temperature od 9 do 13, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 24 do 28 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Video možete pogledati OVDJE i OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije