KONAČNO POZNATO

Plenković upravo otkrio što će biti na hrvatskim eurima: Na 2 eura karta RH, Tesla na 50, 20 i 10 centa...

21.07.2021.
u 15:53

Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) održalo je tematsku sjednicu na kojoj se raspravljao o ulozi socijalnih partnera u podizanju svijesti radnika i poslodavaca o utjecaju pandemije na javno zdravstvo i gospodarstvo. Na sjednici GSV-a bio je i premijer Andrej Plenković koji se obratio javnosti.

"Ono što je važno je da postoji konsenzus da treba ubrzati proces cijepljenja kakao bi omogućili što manje restriktivnih mjera", kazao je Plenković o sjednici GSV-a.  "Posebno veseli vijest o prosječnoj neto plaći, s time smo u situaciji da je Hrvatska premostila ovu krizu, da se nije dogodio val otkaza...

Država je odigrala svoju ulogu, naš je cilj da ubrzavanjem cijepljenja onemogućimo smrtnost. Vlada čvrsto drži tu liniju", kazao je.  "Mislim da je bilo puno zemalja gdje su se obrti zatvorili. Mi smo imali jedne od blažih mjera. Kada smo u Portu razgovarali, naša iskustva su jedna od najučinkovitijih", dodao je.  "Svatko se može cijepiti mi smo osigurali cjepivo. Svatko se vlastitim odabirom necijepljenja može dovesti do toga da se zarazi, pa kisik, respirator, Mirogoj", kazao je Plenković.  "Mi živimo u slobodnoj zemlji, ja mislim da je to dobro. Međutim važno je da primatelj informacija ima filter gdje može čuti je li to istina ili nije.

Prema podacima koje imamo ova turistička sezona je bolja nego prošla, nije kao 2019. Uz sve iskrene i prijateljske  odnose iz država iz kojih dolaze mnogi turisti, oni bi svi mogli doći, a kada dođe do stampeda, aha tu je opasnost, crveno je, velika su žarišta, vratite se ili ostanite tamo do kraja, ali ćete kasnije morati u karantenu, to će se dogoditi u roku u 48 sati. Slovenci su izračunali kad se treba vratiti s ljetovanja da se ne radi šteta. Dobro je da smo kredibilni, da se što više cijepimo", kazao je.

Komentirao je izjavu predsjednika Milanovića o tome da bi se trebali ukinuti mjere nakon sezone.  "Ja sam to rekao prije njega. Ne mogu reći da se s tim ne slažem, malo pomalo ispast će da se slažemo. Ako mi uspijemo proći da nam sezona ne završi 15.8. a ja bih volio da je to do 31.8. onda će u 9.,10., 11., 12. mjesecu dolaziti oni tradicionalni gosti koji su informirani.  Moguće je da ćemo se trebati docjepljivati. Mi ćemo imati cjepiva. Logika je države i vlade da štiti svoje građane. Ako smo vam osigurali da se zaštitite, a vi nećete, mi ćemo ovim zdravorazumskim apelima, mjerama potaknuti na cijepljenje. Ja ne mogu na to nikoga prisiliti", kazao je. 

Ostavka Miroslava Škore

"Pa ja sam to pročitao, nemam nikakvih saznanja. Ako je neki osobni problem, ja se nadam da će ga riješiti, ako je zdravstveni želim mu da ozdravi, ako se umorio neka se odmori", kazao je.  Mi nismo stavove zauzimali oko suradnje sa Škorom, kazao je. Ponovio je poteze koje je napravio te rekao da to sve ima svoje posljedice. "Sve skupa mi to djeluje kao neki projekt, sa mnom ili bez mene neće nikada doći na poziciju HDZ-a", kazao je.

Hrvatski motivi za euro

"Važno je da podsjetimo da ćemo učiniti sve da zaista stvorimo sve pretpostavke za ulazak u europodručje. Da bismo kunu zamijenili eurom moramo ispuniti uvjete. Šahovnica će biti kao podloga, a onda karta RH na 2 eura, kuna na 1 euro, Nikola Tesla na 50, 20 i 10 centa te glagoljica na 5, 2 i 1 cent", otkrio je premijer motive. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?