hrvatski premijer

Plenković: "Ne vjerujem da je letjelica slučajno pala u Zagreb. Kolika je vjerojatnost da od svih mjesta padne na glavni grad Hrvatske"

20.04.2022.
u 21:12

Hrvatski Premijer Andrej Plenković na sjednici Hrvatskog sabora se osvrnuo na pad bespilotne letjelice sovjetske proizvodnje u Zagrebu 10. ožujka i pritom istaknuo da je „indikativna“ činjenica da je ona eksplodirala baš tijekom rasprave na neformalnom sastanku u Versaillesu kada se dogovarala izjava o agresiji Rusije na Ukrajinu

"Nije baš velika matematička vjerojatnost da od svih mjesta u radijusu njenog dometa padne na glavni grad Hrvatske. Nisam toliko sklon vjerovati čudnovatom aleatornom putu te besposadne letjelice s obzirom na to koliko je velika vjerojatnost da padne baš na Zagreb“, kazao je Plenković.

Davorko Vidović iz SDP-a ustvrdio je da je Hrvatska, usprkos navodima o vanjskopolitičkim uspjesima vlade, „jedina članica Europske unije koja je napadnuta, a da pritom mi kao građani ne znamo tko nas je i zašto napao“.

Trenutno se ne može kategorički tvrditi je li riječ o napadu, grešci ili sabotaži, odgovorio je Plenković.

Prijateljski odnosi s Ukrajinom

Hrvatski premijer je u svom izlaganju govorio i o odgovoru EU-a na rusku agresiju te je posebno istaknuo da Unija i Hrvatska "pokazuju solidarnost, jedinstvo i odlučnost“ davanjem humanitarne, političke, vojno-tehničke i druge pomoći Ukrajini te spremnošću da se nađu alternativi izvori energenata.

"Hrvatska s Ukrajinom gaji iskrene i prijateljske odnose. Ukrajina nas je prva priznala. Podržavamo njen suverenitet i integritet“, ponovio je Plenković.

Naglasio je da je Hrvatska primila 15 tisuća ukrajinskih izbjeglica, da je podržala otvaranje istrage Međunarodnog kaznenog suda o ratnim zločinima u Ukrajini te da podržava europsku perspektivu Ukrajine.

"Hrvatska će pomoći Ukrajini, želimo da ona u ovim okolnostima dobije poseban institucionalni status u odnosu na EU“, kazao je Plenković.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Krabat
Krabat
06:52 21.04.2022.

O nebo otvori se, on ne vjeruje, pa pala je upravo zbog tebe i tvojeg tupavog neinteligentnog laprdanja

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije