UVJERLJIVO NAJSLASNIJA SLASTICA

Plazma torta sa čokoladom ima ukus savršenstva

18.10.2021.
u 14:05

 2 bjelanca
– 3 žlice šećera
– 2 žlice hladne vode
– 3 žlice oraha
– 1 žlica brašna
– 1/2 žlica za pecivo

Krem:

– 2 žumanca
– 2 pudinga od vanile
– 500 ml mlijeka
– 5 žlica šećera
– 100 gr šećera u prahu
– 125 gr margarina
– 100 gr plazma keksa
– 100 grama čokolade

Još:

– 100 gr čokolade

– 3 žlice mleka
– 50 ml čokoladnog mlijeka
– šlag za dekoraciju

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Uluati bjelanjca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje. Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smjesu u pleh veličine 16 x 16 cm u koji smo stavili papir za pečenje.

Peći oko 20 minuta, ovisno od pećnice.

Dok se kora peče skuvati filu. Puding, šećer i žumanca pomješati, pa dodati 100 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kad proključa zakuhati pudinge i mješati. Kad se dobro zgusnulo, skloniti sa vatre da se hladi. Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding uz miksiranje.

Podeliti smjesu na dva dela.

U jedan dio staviti mljevenu plazmu (ako vam se učini da je pregusto dodajte malo mlijeka i izmešajte). U drugi dio staviti otopljenu čokoladu. Ako čokoladu stavite vrelu i malo razrijediti, stavite krem u hladnjak kakoa bi se stegnuo. Otopiti 100 grama čokolade sa 3 žčice mlijeka i premazati preko kore koju ste isprskali sa čokoladnim mlijekom ili običnim.

Ostaviti malo da se stegne pa nanijeti cijelu količine kreme sa plazmom, pa s vrha čokoladnu kremu.  Ulupati šlag i staviti preko torte.

Ostaviti da se hladi bar 2h pa poslužiti.

UŽIVAJTE!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije