Što donosi plan za ovu godinu?

Planirano 255 istraživanja kako bi se dobila slika stanja u FBiH

15.05.2017.
u 13:00

Plan provođenja statističkih istraživanja od interesa za FBiH za 2017., koji će se provoditi na području Federacije BiH, bit će od ogromnog značaja za veći bh. entitet. Naime, donošenje plana provođenja statističkih istraživanja nužno je jer predstavlja pravnu osnovu za prikupljanje statističkih izvješća i njime se utvrđuju sadržaj i namjena istraživanja, periodika provođenja istraživanja, jedinice promatranja i izvještajne jedinice, izvori i način prikupljanja podataka, obveze izvještajnih jedinica u pogledu rokova za davanje podataka i rokovi za prve rezultate obrade statističkih podataka. Prijedlogom plana provođenja statističkih istraživanja definirani su prioriteti, sudjelovanje Federalnog zavod za statistiku u međunarodnim projektima, iznos potrebnih sredstava za 2017. godinu, potrebni resursi i plan publiciranja.

Procjene utjecaja popisa

U tijeku 2017. planira se nastavak aktivnosti na utvrđivanju novog nacrta zakona o statistici u FBiH kojim će se na djelotvorniji, učinkovitiji i ekonomičniji način urediti sustav službene statistike u FBiH i izvršiti usklađivanje s propisima EU u dijelu u kojem postojeći zakon zahtijeva dodatna usuglašavanja. Planirano je provođenje sveobuhvatne procjene utjecaja propisa.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije