Kolonija Ilije Ladina

Plakete uručene zaslužnim pjesnicima

09.10.2016.
u 08:00

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u Vitezu proteklog je vikenda bilo domaćin književne manifestacije koja nosi naziv “Književna kolonija Ilije Ladina”. Ladin je rođen u Stratinskoj kod Banje Luke 19. srpnja 1929., a umro je u Sarajevu 23. listopada 2001.

Bila je to VI. kolonija posvećena ovom velikom bosanskohercegovačkom i hrvatskom pjesniku, a tim povodom u Vitezu se okupilo tridesetak uglednih pjesnika iz BiH i Republike Hrvatske. Tijekom ovogodišnje kolonije u Domu NKD Napredak uručeni su plaketa i priznanje Jasmini Hanjalić, slavodobitnici prošlogodišnje manifestacije također održane u Vitezu, te uručene posebne plakete nekolicini pjesnika zaslužnih za očuvanje lika i djela pokojnog Ladina. Sudionici manifestacije u Domu HKD Napredak čitali su svoje pjesme posvećene ovom istaknutom pjesniku te uz druženje svjedočili perfomansi upriličenoj s nakanom sjećanja i podsjećanja na Iliju Ladina. Pjesnik Goran Simić evocirao je uspomene na svog prijatelja Iliju Ladina, dok je u glazbenom dijelu nastupio Zbor harmonika HKD Napredak, podružnica Vitez, pod ravnanjem prof. Gordane Mišković-Lujić.

U likovnom dijelu ovogodišnje manifestacije upriličena je i zanimljiva izložba likovnih radova akademskog slikara iz Zenice Duška Abramušića. No treba posebno naglasiti da za održavanje ove kulturne manifestacije na sjećanje na velikog pjesnika Iliju Ladina posebne zasluge pripadaju mostarskom pjesniku Miri Petroviću i uglednom viteškom pjesniku i prozaiku Anti Zirdumu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije