iz bakine bilježnice

Pita od čokolade: Sočna i čokoladna iznutra, a prhka i hrskava izvana

04.03.2024.
u 18:31

Još jedan recept iz bakine bilježnice za jednostavnu, prhku pitu s čokoladom! Sočna i čokoladna iznutra, a prhka i hrskava izvana!

Sastojci:

Prhko tijesto:
 250 g glatkog brašna
 150 g margarina
 1 žutanjak
 prstohvat soli
 naribana korica 1/2 limuna

Nadjev:
 5 žutanjaka
 6 bjelanjaka
 200 g šećera u prahu
 1 vanilin šećer
 140 g čokolade u prahu
 1 žlica kakaa u prahu
 80 g krušnih mrvica
 sok od 1/2 limuna

Priprema:

Sve sastojke za tijesto stavite u veću zdjelu pa umijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata, piše zgexpress.net.

Žutanjke izmiksajte sa šećerom pa dodajte limunov sok, čokoladu u prahu i kakao. Zatim dodajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Kada sve dobro izmiješajte dodajte malo po malo krušnih mrvica i kuhačom lagano miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.

Rashlađeno tijesto podijelite na dva dijela. Kalup za pečenje (cca 20×30 cm) namastite i pobrašnite. Polovicu tijesta razvaljajte i položite na dno kalupa za pečenje. Preko tijesta stavite nadjev i prekrijte ga drugom polovicom tijesta.

Kolač lagano izbodite vilicom i pecite ga 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C. Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije