Distrikt Brčko

Pijani vozači i dalje će morati plaćati puni iznos kazne

12.08.2016.
u 08:00

“Izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Distrikta Brčko predviđeno je da građani plaćaju 50 posto novčanog iznosa kazne za prometni prekršaj ako izrečenu kaznu plate u roku od osam dana od dana izricanja”, rekao je zapovjednik Prometne policije u Brčkom Kenad Bajrić. On kaže kako se ova klauzula odnosi samo na iznos novčane kazne, ali ne i na ostale troškove koji se izriču prekršajnim nalogom.

“U slučaju da ‘pauk’ odnese nepropisno parkirano vozilo, ova olakšica važi samo za kaznu za nepropisno parkiranje, dok se troškovi koji se izriču prekršajnim nalogom, odnosno premještanje vozila ‘paukom’, plaćaju u punom iznosu. Tako je i u slučaju alkotestiranja, troškova upotrebe testa i svih drugih troškova koji se po zakonu priznaju kao troškovi prekršajnoga postupka”, precizirao je Bajrić. On ističe kako su, izmjenama i dopunama ovog zakona usvojenim na posljednjem zasjedanju Skupštine Distrikta, stanovnici Distrikta Brčko koji budu kažnjeni za prometni prekršaj postali “ravnopravni” s građanima iz ostalih dijelova BiH koji odavno imaju ove pogodnosti. “Zakonom je uređeno i da građani koji imaju neplaćen dug u registru novčanih kazni ubuduće neće moći prodati putnički automobil dok ne izmire te kazne. Uočeno je kako veliki broj građana fiktivnom prodajom vozila izbjegava plaćanje kazni počinjenih u prometu”, rekao je Bajrić novinarima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije