kandidacijska lista hdz bih za Prozor-Ramu

Petrović za načelnika Rame, Grubeša nosi listu

19.08.2020.
u 20:28

HDZ BiH predao je kandidacijske liste za općinska vijeća i načelnike za predstojeće lokalne izbore u BiH, a jedna od općina u kojoj se planira dobar izborni rezultat je Prozor-Rama. HDZ BiH je kandidirao Iliju Petrovića za načelnika ove općine na sjeveru Hercegovine. Istodobno, kada je riječ o Općinskom vijeću, stranka je predala listu na kojoj se nalazi 25 imena, piše Večernji list BiH

Nositelj liste je Josip Grubeša, inače aktualni ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine. Slijede Biljana Glibo, Drago Tule, Ante Pavličević, Ivka Babić, Hrvoje Šimunović, Tomislav Krešo, Danijela Bilić, Ivana Barešić, Ivan Ćurčić, Mirjana Brković, Dragan Baketarić, Ružica Škarica, Ivan Džalto, Mario Beljo, Emilija Marić, Dragan Juričić, Matea Džalto, Ivan-Ćiro Fofić, Stipo Ćališ, Vlatka Marić, Ivan Tadić, Božica Zelenika, Luka Jakovljević i Rafovan Remić. Inače, Općinski odbor HDZ-a BiH jednoglasno je donio odluku o kandidiranju Ilije Petrovića za poziciju načelnika općine Prozor-Rama na predstojećim lokalnim izborima. Podsjećaju kako je Ilija Petrović prvi predsjednik OO HDZ-a BiH Rama, a na prvim je višestranačkim izborima u BiH biran u tadašnju Skupštinu BiH. Veliki dio profesionalne karijere proveo je u HVO-u, VFBiH i u Oružanim snagama BiH na različitim rukovodnim dužnostima. Na osobni zahtjev umirovljen je u činu brigadira.

“Očekujemo da će žitelji Rame prepoznati istinsku namjeru i rad, kako kandidata HDZ-a BiH tako i cijelog Općinskog odbora HDZ-a BiH Rama da život u našoj općini učinimo boljim i ugodnijim za svakog stanovnika naše općine”, priopćeno je iz Općinskog odbora HDZ-a BiH Rama. Na istoj sjednici OO HDZ BiH Rama odlučeno je da dr. sc. Josip Grubeša, aktualni ministar pravosuđa u Vijeću ministara BiH, bude nositelj liste za Općinsko vijeće Prozor-Rama. Istodobno, nakon posljednje proširene sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH naglašeno je da je cilj ove stranke dobiti većinu od prijavljenih kandidata za načelnike/gradonačelnike te većinu na listama za općinska, odnosno gradska vijeća, uključujući i liste s koalicijama stranaka HNS-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?