Granična policija BiH

Petorici državljana Turske nije dozvoljen ulazak u BiH

zracna luka
10.06.2016.
u 12:38

Na zračnoj luci u Sarajevu u četvrtak na letu iz Istanbula službenici Jedinice granične policije nisu dozvolili ulazak petorici državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Narednim letom vraćeni su u Istanbul, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Istog dana uhitili su A.DŽ. (1978.), državljanina BiH, na letu iz Beograda. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud Banovići zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Predan je službenicima Sudske policije sudova u Sarajevskoj županiji.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić prilikom ulaska u BiH u četvrtak je uhićen D.G. (1989.), državljanin Republike Hrvatske. Službenici JGP Izačić utvrdili su graničnim provjerama da ga potražuje Općinski sud Bihać zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Predan je službenicima Sudske policije Bihać, navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?