INTERVJU Ivo Šimunović

Petero Hrvata zaposleno je u Općini Jajce od ukupno 24 službenika

01.12.2016.
u 07:00

U najmanju ruku, čudnovata je situacija u općini Jajce ili je pak tek samo potvrda stereotipa koji postoji u Federaciji BiH. Prema broju pučanstva, Hrvati i Bošnjaci gotovo su izjednačeni u Jajcu, a opet je četiri puta više Bošnjaka zaposleno u općinskoj administraciji. Apsurdno je da Hrvati pune 80 posto proračuna općine, a istodobno u njegovoj raspodjeli gotovo i ne odlučuju. Ali, to je Federacija BiH, to je Jajce. O tome razgovaramo s vijećnikom i predsjednikom tamošnjeg HDZ-a Ivom Šimunovićem.

Poštovani gospodine Šimunoviću, zašto nije konstituirano Općinsko vijeće Jajce?

- Nakon proglašenja konačnih izbornih rezultata za lokalne izbore 2016. u BiH, pozvao sam načelnika općine Jajce, a ujedno i predsjednika OO SDA Jajce Edina Hozana na kavu radi razgovora o konstituiranju OV Jajce i kavu smo popili te dogovorili za desetak dana nastaviti razgovore. Dogodilo se odgađanje termina, ja sam poticao razgovor i tražio termin početka pregovora, osjetio sam nezainteresiranost, ali ništa novo. Razgovore smo započeli 14. studenoga 2016. i izišli s prijedlozima za dogovor o pripremi sazivanja konstituirajuće sjednice. Svjesni smo svoje odgovornosti prema glasačima i potrebe što je moguće prije konstituirati OV Jajce jer slijede planske obveze, a jedna od njih je razmatranje i usvajanje proračuna za 2017. godinu. Predstavnici Saveza žele zadržati stanje na općinskoj razini, zaboravljaju da su se dogodili izbori.

Iz dijela bošnjačkih političkih krugova i medija može se čuti kako su Hrvati krivci što nije došlo do konstituiranja Vijeća. Što je istina?

- S nama do danas, osim vas, nitko nije razgovarao o pripremama za konstituiranje OV-a. Da su imali iskrene namjere, vjerojatno bi nas kontaktirali.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije