od 25. do 27. siječnja

Pet osoba preminulo od gripe za samo dva dana

hitna
29.01.2019.
u 11:19

Pet pacijenata preminulo je od posljedica teške akutne respiratorne infekcije, u razdoblju od 25. do 27. siječnja, priopćeno je iz JZU Institut za javno zdravstvo RS.

– Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske je prijavljeno da je u periodu od 25. do 27. siječnja pet pacijenata preminulo od posljedica teške akutne respiratorne infekcije. UKC Republike Srpske prijavio je četiri, a opĆa bolnica Zvornik jednog preminulog pacijenta koji su bili pozitivni na virus A(H1)pdm09. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi – navodi se u priopćenju. 

Dodaju da je aktivnost virusa influence u porastu u većini zemalja u sjevernoj polutki i registrirana je cirkulacija virusa influence A i B. Podaci iz 104 zemlje koje su službeno prijavile podatke, pokazuju da od testiranih uzoraka koji su bili pozitivni na influencu, najviše je onih pozitivnih na tip A (98,3 posto).

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i regiji, kao i informacije Europskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?